Autó fóliázás

Milyen autó-fólia típusok léteznek?

Az autófóliákat a gyártásuk technológiája szerint csoportosíthatjuk.

 1. RS Sorozat: festékkel anyagában mélyszínezett fólia. Többféle színben és azon belül több árnyalatban létezik. Erre a gyártók 3 év garanciát vállalnak. Fõ alkalmazási területük, tehergépjármûvek raktere, kis árúszállítók!
 2. HP Sorozat: fémezett fóliák. Ilyenkor a fólia színét egy fémréteg speciális gõzölésével éri el a gyártó. Szintén többféle szín és árnyalat elérhetõ. (pl. kék, zöld, grafit, stb.) Ezekre az anyagokra a gyártó 7 év garanciát vállal!
 3. UP Sorozat: NiCr (Nikkel-Króm) fémezésû, különlegesen hatékony hõvédelmû fóliák. Ezek a fóliák a legmodernebb katódporlasztásos technológiával készülnek. Kimagasló hõkinntartási adatokkal rendelkeznek, halvány színek használatával. A garancia ezekre a termékekre 10 év!
 4. IR Sorozat: A forradalmian új technológiának köszönhetõen a kiváló hõvédõ tulajdonságokkal rendelkezõ szinte átlátszó fóliák nagyban feljavítják az autóüvegek hõtechnikai tulajdonságait. Kristálytiszta átláthatóságú anyag 80%-os hõvédelmet biztosít 75%-os fényáteresztés mellett. Ideális megoldás az elsõ oldalsó üvegekre és az elsõ szélvédõ hõvédelmére! Gyári 5 év garanciával telepítjük ezt az fóliát!

Miért is fóliáztassuk le az autónkat? Miért jó az autófólia?

 • Fizika tulajdonságának köszönhetõen véd a napsugárzás hõhatásától!
 • Hosszú úton a hátsó ülésen gyermekülésbe bekötött gyermeket nem égeti a nap melege és az érzékenyebb bõrüket nem irritálja az UV sugárzás!
 • Csökken az autó belsõ hõmérséklete, amely fõleg a nyáron minden autónál nagyon lényeges szempont. A klímás jármûveknél pedig a fóliáknak köszönhetõen kevesebbet vagy kevésbé alacsony hõfokon kell a mûködtetni a légkondicionálót! Kiszûri a napsugárzás UV összetevõjét ezáltal csökken a bõr irritáció és kisebb az esélye a bõr rákos elváltozásának. Fõleg annak lényeges aki sokat vezet, mert a normál üveg kevésbé véd az UV sugárzás ellen!
 • Megakadályozza a jármû belsejében a kárpit mûanyag és bõr belsõ részek UV sugárzás hatására történõ, idõ elõtti fakulását, repedezését, elöregedését!
 • A fóliák különösen a biztonsági fóliák jelentõsen megnehezítik ill. megakadályozzák az illetéktelen személyek gépjármûbe történõ behatolását! Minél tovább tart bejutni az autóba, annál kevésbé válik vonzó célponttá gépjármûvünk a betörõ számára. Felmérések azt bizonyítják, hogy a rablók odébbállnak, ha úgy vélik, hogy túl sok idõ szükséges a rablás elkövetéséhez! Megnõ a lebukás kockázata, így inkább keresnek olyan autót amelybe könnyebb bejutni, amely nem fóliázott!
 • A fényáteresztés mértékétõl függõen megakadályozza az autóba történõ belátást, a tolvaj szemek elöl elrejti a csomagokat, táskákat a kocsiba hagyott ill. felejtett értékeket!
 • Csökkenti az impulzus szerû a rövid idõ alatt végrehajtott utastérbõl történõ lopások, rablások számát! (magnó, notebook, mobil telefon, GPS, stb.)
 • Haszongépjármûveknél és áruszállítóknál csökkenti az árú, a szerszámok, értékes kisgépek, anyagok eltulajdonításának lehetõségét!
 • Azáltal, hogy az üveg belsõ felületére applikált fólia egyben tartja az összetört üveget, a baleseteknél jelentõsen csökkenti a repülõ üvegszilánkoknak köszönhetõ másodlagos szem és arcsérülések számát!
 • Csökkenti a kellemetlen tükrözõdéseket vakító fényhatásokat úgy nappal mint éjszaka, ezáltal kímélve a szemet!
 • Az autófóliázás látványos optikai tuningot, elegáns külsõt, komfortosabb utazást biztosít!