Épület Fóliázás

Napjainkban egyre több olyan lakóház, irodaház, üzlet stb. épül, amelyben igen nagy az üvegfelület. Ez kedvezõ, hiszen ezáltal sok fény jut be, amely kellemesebbé varázsolja az ott tartózkodást. Sajnos a Nap nem csupán fényt bocsát be, hanem - különösen nyáron - forróságot, valamint az igen káros UV-sugárzást is. Ezenkívül a nagy üvegfelület önmagában nem nyújt megfelelõ vagyon- és balesetvédelmet.

Épület FóliázásÉpület Fóliázás

Köztudott az is, hogy a nagy üvegfelületek felhasználása nem energiatakarékos megoldás, ezért is van az, hogy az építészek és a designerek az üveg nagy mértékû alkalmazását csak jelentõs árnyékoló eszközök egyidejû telepítésével veszik be terveikbe. A dupla vagy tripla üvegszerkezetek segítenek, de nem olyan hatásosak, mint a síküveg-fólia.

Épület FóliázásÉpület Fóliázás

A redõnyök szépek, de sajnos besötétítik a helyiséget. A rolók elfedik az ablakot, továbbá a külvilág szépségét is eltakarják. A függönyök növelik a belsõ esztétikát, de sajnos behúzott állapotban sem segítenek az energia költségek csökkentésében. Tehát a redõnyök, függönyök, rácsok és más árnyékoló és védelmi eszközök nem képesek komplexen védeni az üveg hiányosságaival szemben.

Épület FóliázásÉpület Fóliázás

A régebbi technikákkal szemben a mai modern síküveg-fóliák védelmet nyújtanak a betörés ellen, a nap káros hatásai ellen, továbbá megtartják az ablakon át a külvilág láthatóságát. Ráadásul a beszerelési költségük is lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos technikáké. Az eddig felsorolt a problémákat az általunk forgalmazott fóliák képesek megoldani. Csak a fóliákra jellemzõ, hogy rendkívül összetett védelmet biztosítanak (belátás, UV-, hõ- és törésvédelem), ezért költséghatékony megoldásnak számítanak. A telepített fóliáink, - amelyek az amerikai csúcstechnológia termékei - arra tervezték, hogy a védelem, a megjelenés és a biztonság területén hosszú távon a legmagasabb igényeknek feleljen meg.

Épület Fóliázás

Az általunk forgalmazott síküveg-fóliák kiemelkedõ esztétikai értéket kölcsönöznek az épületnek, mindemellett növelik a belsõ komfortérzést és jelentõsen csökkentik az üzemeltetési költségeket is.

Végül összesítve az ablakfóliának alkalmazásának elõnyei:
1. A naphő visszatükrözése és elnyelése
2. Fényáteresztés szabályozása
3. Az ablakon keresztüli hõátvitel késleltetése
4. Hõnyereség szabályozása/csökkentése
5. Télen a hõveszteség csökkentése
6. Az ultraibolya sugárzás 99%-ának kint tartása
7. Szilánkmentesség
8. Több színben kapható
9. Belátásvédelem biztosítása
10. Ragyogóan egységes megjelenés
11. Az épületen belüli meleg és hideg pontok kiegyensúlyozása
12. Ragyogáscsökkentés
13. Esztétikus küllem
14. Fakulás csökkentése
15. Az épületben tartózkodók kényelemérzete
16. Biztonság
17. Légkondicionálás és fűtés alacsonyabb költségei.